Author:
• maandag, november 26th, 2018

Voor velen klinkt de Relex® SMILE lasermethode nu niet meteen bekend in de oren en dat is op zich niet zo raar. Maar in de wereld van het oog laseren is het een bekend begrip, maar wat betekent een en ander inhoudelijk? Om te beginnen kunnen we vermelden dat de Relex® SMILE lasermethode op dit moment de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld is. Een heel belangrijk aspect van deze ooglasermethode is dat het heel nauwkeurig is, veilig is en veel minder kans geeft op complicaties dan welke andere laserbehandeling dan ook. In de Vision oogkliniek werkt een oogarts die deze methode in Nederland voor het eerst heeft toegepast. Deze arts is dan ook een graag geziene gast op medische congressen waar hij veel over deze methode kan vertellen.

Hoe werkt deze laserbehandeling?

Normaal gesproken is bij ooglaserbehandelingen zo dat een flapje van het hoornvlies wordt losgemaakt zodat de ooglaser vervolgens het weefsel dat dan blootligt kan behandelen. Bij de Relex® SMILE lasermethode gaat een en ander anders in zijn werk. Bij deze geavanceerde behandeling wordt met behulp van een laser alleen een kleine opening van ongeveer 3 millimeter in het hoornvlies gemaakt, wat de kans op eventuele complicaties aanzienlijk vermindert. Vervolgens wordt er door de oogarts een heel dun laagje weefsel verwijdert via die opening.

Kleine kans op droge ogen

Omdat er met behulp van de ooglaser maar een hele kleine snee wordt gemaakt, worden er veel minder zenuwen geprikkeld in het hoornvlies. Het gevolg daarvan is dat de kans op het ontstaan van droge ogen bijzonder klein is. Dat is toch wel als groot voordeel te noemen, bij andere ooglaserbehandeling kan de patiënt echt wel hinder ondervinden van droge ogen na de ingreep.

Veilige methode

Een ander zeer belangrijk aspect van deze methode van ooglaseren is dat een en ander zeer veilig gebeurt. Omdat bij deze methode van ogen laseren het oppervlak van het hoornvlies vrijwel intact blijft, blijft het hoornvlies sterker dan bij andere ooglaserbehandelingen.

Relex® SMILE lasermethode in de praktijk

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats met de oogarts om te bepalen of u geschikt bent voor deze methode. Mocht dat het geval zijn dan zal voorafgaand aan de ingreep het oog eerst worden verdoofd met behulp van oogdruppels zodat u geen pijn tijdens de operatie heeft. Vervolgens zal de arts dus met behulp van een laser een soort lens in het hoornvlies en maakt hij vervolgens een hele kleine opening in het hoornvlies. Via de ontstane opening haalt de chirurg vervolgens het lensje eruit waardoor het hoornvlies de juiste vorm krijgt en het oog wordt gecorrigeerd voor de juiste sterkte.

Category: Overig
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.